Zondag laatste editie dit jaar van Klerenzooi, de grootste 2e-handskledingmarkt van Zwolle e.o.

Een eerdere editie van Klerenzooi in Spoorzone Zwolle.
Foto: Iris Bolhuis

In de Makersfabriek op het oude Philipsterrein aan de Ceintuurbaan in Zwolle wordt zondag de laatste Klerenzooi van het jaar gehouden. De grootste tweedehandskledingmarkt van Zwolle en omstreken pakt uit met meer dan negentig verkopers die samen bijna tweehonderd kledingkasten vol tweedehands kleding, van vintage tot merkkleding, in de aanbieding hebben.

Klerenzooi is vergelijkbaar met de real life versie van Vinted. Het concept van de zogeheten ‘closet sale’ brengt verkopers bij elkaar die hun kleding een nieuw leven willen geven. In de Makersfabriek creëren zijn hun tijdelijke tweedehandswinkel. Lokale ondernemers zorgen voor een hapje en drankje.

De organisatie van Klerenzooi wil laten zien hoe leuk, makkelijk en duurzaam het kan zijn om tweedehands te kopen. Daarnaast richten ze zich op het terugdringen van de vervuilende mode-industrie door hergebruik te stimuleren. Klerenzooi werkt samen met Stichting Kringloop Zwolle, die zich inzet voor het herbestemmen van overgebleven kleding, waardoor de circulaire keten verder wordt versterkt.

Veertien eerdere edities van de kledingmarkt vonden plaats op verschillende locaties in de stad. Onder meer Blue Bayou, Hedon en de Spoorzone gingen de Makersfabriek voor.

Klerenzooi wordt zondag 13 oktober gehouden tussen 11.00 en 16.00 uur bij de Makersfabriek aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle. Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar voor 4 euro per persoon. Ook zijn tickets te koop voor 3 euro per stuk bij Savvy Collectives op het Bethlehemkerkplein in Zwolle. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Foto 1
Een eerdere editie van Klerenzooi in Spoorzone Zwolle. - Foto: Iris Bolhuis
Een eerdere editie van Klerenzooi in Spoorzone Zwolle.
Foto: Iris Bolhuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)