Vijfde verdachte opgepakt voor overval gelinkt aan roofmoord op Maas van den Heuvel

Politieonderzoek bij de woning van Maas van den Heuvel in november.
Foto: Peter Denekamp

De politie heeft dinsdag een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Vorige week verschenen vier verdachten van de roofmoord op Maas van Heuvel op een tussentijdse zitting in de Zwolse rechtbank. Zij worden daarnaast verdacht van een gewelddadige overval in Epe. De officier van justitie kondigde toen al aan dat er binnenkort een vijfde verdachte zou worden opgepakt. De aangehouden Rotterdammer is momenteel alleen verdachte van de overval in Epe.

Justitie denkt dat Ragender J. (39) uit Zwolle samen met Silvionie B. (22) en Nashendrick W. (22), beiden afkomstig uit Curaçao, begin oktober vorig jaar de woning van Maas van den Heuvel aan de Buiten Nieuwstraat zijn binnendrongen en hem met geweld geld probeerden afhandig te maken.

De benen van de oude man werden met een elektriciteitssnoer bij elkaar gebonden. De overvallers sloegen Van den Heuvel op zijn hoofd en lichaam. Uiteindelijk werd de keel van de Kampenaar dichtgedrukt waardoor hij het leven liet.

Vorige week dinsdag eiste het OM in de rechtszaal dat Ali K. (35) uit Kampen gevangen moesten worden genomen in deze zaak. Tegen hem was inmiddels voldoende bewijs gevonden om hem te verdenken van betrokkenheid bij de moord en overval op Van den Heuvel.

Het kwartet wordt ook verdacht van een gewelddadige overval op een woning aan het Driestuk in Epe op 12 december 2023. Justitie vermoedt dat het gaat om een bende overvallers. De vijfde verdachte is geen verdachte van de overval en moord op Van den Heuvel. “Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak Epe,” aldus Ivo Evers, woordvoeder van het Openbaar Ministerie.

Foto 1
Politieonderzoek bij de woning van Maas van den Heuvel in november. - Foto: Peter Denekamp
Politieonderzoek bij de woning van Maas van den Heuvel in november.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)