Vermiste Gerrit (77) overleden aangetroffen bij Eilandbrug

|   Laatste wijziging

De politie zocht woensdag op de IJssel nabij de Molenbrug naar de vermiste Gerrit Wienen (77).
Foto: Pascal Winter

De politie heeft donderdag het lichaam van de overleden Gerrit Wienen (77) uit IJsselmuiden aangetroffen bij de Kattewaardweg in Kampen. De politie sluit een misdrijf uit. Wienen was sinds maandag vermist. De afgelopen dagen werd er met man en macht naar hem gezocht.

Donderdag speurden agenten voor de tweede dag op rij de IJssel af. “Op dit moment zijn we op de IJssel aan de wateroppervlakte aan het zoeken,” zei Emily Rohof, woordvoerder van politie Oost-Nederland, eerder vandaag. “Dit doen we stroomopwaarts richting Kampen. Het zoekgebied is daarmee iets uitgebreid.”

Na het middaguur trof de politie een overleden persoon aan bij het haventje aan de Kattewaardweg. Na uitgebreid forensisch onderzoek bleek het te gaan om Wienen. Ook kon worden uitgesloten dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Wienen werd maandagmiddag voor het laatst gezien op de Drostenstraat, vlak bij zijn woning aan de Groenendael in IJsselmuiden. Meerdere Burgernetmeldingen werden door de politie verzonden en familieleden van de man plaatsten opsporingsberichten op social media.

Dinsdag doorzochten vrijwilligers van het Veteranen Search Team de uiterwaarden nabij de Molenbrug. Woensdag zocht het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) met een sonarboot naar de vermiste man op de IJssel in de omgeving van de Molenbrug.

De politie vraagt mensen die een foto van Wienen gedeeld hebben tijdens de zoektocht om deze offline te halen.

Foto 1
De politie zocht woensdag op de IJssel nabij de Molenbrug naar de vermiste Gerrit Wienen (77). - Foto: Pascal Winter
De politie zocht woensdag op de IJssel nabij de Molenbrug naar de vermiste Gerrit Wienen (77).
Foto: Pascal Winter

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)