Geen vlam in de pijp: Vlam slaat in de pan bij Kamper truckers

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Het leek zo mooi voor twee jonge Kampenaren. Ze kregen verkering, gingen samenwonen en waren beiden vrachtwagenchauffeur. Het stel besloot om dubbel bemand op een vrachtwagencombinatie door heel Europa te gaan rijden. De romantiek en de vlam in de pijp verdwenen. De geliefden begonnen zich steeds meer te ergeren aan elkaar en uiteindelijk sloeg de vlam in de pan. De verkering is uit, zij hield er aan het einde van de rit een gebroken neus aan over en hij een strafblad.

Vrijdag gaf de Kampenaar tekst en uitleg bij de politierechter. Eerder dit jaar reed hij in de truck op de A10 in Frankrijk op weg naar Spanje. De jonge vrouw zat achter het stuur en kreeg woorden met haar toenmalige vriend en collega die op de bijrijdersstoel zat. Daar bleef het niet bij: “Ik werd een paar keer geslagen en geduwd door haar,” zegt de trucker. “Ik heb haar geduwd zo van: ‘nu is het klaar’. Ze viel daardoor terug in haar stoel, maar het is een klein meisje dus veel is er niet voor nodig.” Zij hield er een flinke blauwe plek aan over op haar borst. “Daar schrok ik wel van,” vertrouwde de Kampenaar de rechter toe. Hij ontkende de mishandeling dan ook niet.

Bonje in de cabine
Een paar weken later was het opnieuw bonje in de cabine. Ditmaal bij een wasstraat langs de snelweg in het Spaanse Cadreita. Hij vond dat zijn partner onbenullig door een bocht reed en er was onenigheid over de bediening van de tachograaf. Woorden maken wederom plaats voor een handgemeen. “Het was weer actie reactie zoals vaker,” biechtte de trucker op. “Over en weer werd geslagen.” De Kampenaar ontkende ook deze mishandeling niet. Hij is het oneens met de aanklacht van zijn ex dat hij haar ook in het gezicht sloeg.

Op zondag 10 maart stapte het stel in een bestelwagen van hun werkgever. Ze moesten de vrachtwagencombinatie oppikken in Limburg. Kilometers vreten deden ze echter niet. Het duo kreeg ruzie en opnieuw werd het fysiek. Zij stompte hem in het gezicht terwijl hij achter het stuur zat. “De maat was vol,” verklaarde hij in de rechtszaal. Zonder naar haar te kijken haalde hij uit en raakte haar in het gezicht. Omdat zijn geliefde zwart voor de ogen zag en bloedde, pakte hij de afslag van de N50 bij Kampen, zette de auto stil en liep weg. Zij bleef achter met een gebroken neus.

Vergiftigde relatie
“Als iemand je slaat, is er geen noodzaak om terug te slaan,” stelde de officier van justitie. Hij eiste een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 dagen. Ook vond het OM dat hij zijn ex-partner 2000 euro smartengeld moet betalen.

De advocaat van de trucker sloot zich er deels bij aan. “Je hoort je poten thuis te houden, wat er ook gebeurt.” Hij voegde er wel aan toe dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, vooral door mensen die niet in een relatie hebben gezeten waarbij de ander het bloed onder je nagels vandaan haalt. “Het was over en weer fysiek,” concludeerde de strafpleiter. “Dat is honderd procent fout.”

“Beiden zijn hartstikke jong en zaten in een vergiftigde relatie,” aldus de raadsman. “Ze losten de problemen op een hele onverstandige en onvolwassen manier op.” Hij verzocht de politierechter om het te laten bij een voorwaardelijke geldboete van 500 euro.

De rechter legde de Kampenaar een taakstraf van 60 uur op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. Ook moet hij zijn ex-vriendin 1500 euro smartengeld betalen.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)