Patrick K. (52) zijn wens komt uit: moord op zakenpartner bewezen

Hulpdiensten proberen na de steekpartij bij de Vloerloods het leven te redden van Fatih.
Foto: Hugo Janssen

Met zijn handen onder het bloed meldde Patrick K. (52) zich op het politiebureau in Kampen. Agenten hielden hem daar aan voor een poging tot moord. De dienders zagen K. verbaasd kijken en hoorden hem zeggen: “Poging? Ik hoop dat hij doodgaat.” Niet veel later blies zijn compagnon Fatih Karanci (46) in het ziekenhuis zijn laatste adem uit. Donderdag kreeg K. een snoeihard vonnis te horen in de rechtbank.

Karanci zat nietsvermoedend met twee medewerkers in zijn kantoor bij Vloerloods aan de Gildeweg toen Patrick K. op woensdagavond 13 december binnenkwam. Voor de rechtbank is het vast komen te staan dat hij meteen naar Karanci liep en hem meerdere malen sloeg. Hij liet zich niet tegenhouden door de twee medewerkers. Onder toeziend oog van de twee personeelsleden stak K. vier keer in op zijn zakenpartner, die anderhalf uur later overleed in het Isala ziekenhuis in Zwolle.

“De laatste momenten van zijn leven moeten zeer beangstigend zijn geweest,” oordeelt de rechtbank. “Fatih Karanci is vermoord door iemand met wie hij een zakelijke relatie had en die hij – naar nu is gebleken – ten onrechte vertrouwde.” Patrick K. vermoedde dat zijn compagnon geld verduisterde en was daarom van plan om begin dit jaar uit het bedrijf te stappen. Op de zaterdagavond voor de moord kreeg K. van zijn vrouw te horen dat ze Fatih eerder dit jaar onder dwang had gepijpt.

Recht op leven ontnomen
De eerste dagen na de openbaring van zijn echtgenote ging K. zijn zakenpartner uit de weg. “Op 13 december 2023 besloot hij het recht in eigen hand te nemen. Zonder het verhaal van Fatih Karanci aan te horen, heeft hij besloten om hem van het leven te beroven,” aldus de rechtbank. “K. heeft het meest fundamentele recht van Karanci ontnomen, namelijk het recht op leven. Door op deze wijze te handelen heeft hij zich schuldig gemaakt aan moord, het zwaarste misdrijf dat het Wetboek van Strafrecht kent.”

De boosheid die de nabestaanden naar K. koesteren, kan de rechtbank zich goed voorstellen. “Hun geliefde is vermoord. Daarbij vinden zij het extra kwalijk dat K. meerdere beschuldigingen aan het adres van Karanci heeft geuit waartegen hij zich niet meer kan verweren,” concluderen de rechters. Volgens de rechtbank heeft Karanci nooit geweten waarom K. hem met het jachtmes stak en waar K. hem van beschuldigde. “K. heeft Karanci monddood gemaakt en voor eigen rechter gespeeld.”

De rechtbank veroordeelde Patrick K. voor moord en legde hem een gevangenisstraf op van 17 jaar. Ook moet hij ruim 200.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van zijn zakenpartner.

Foto 1
Hulpdiensten proberen na de steekpartij bij de Vloerloods het leven te redden van Fatih. - Foto: Hugo Janssen
Hulpdiensten proberen na de steekpartij bij de Vloerloods het leven te redden van Fatih.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)