Nepagenten rijden bijna voetganger aan in IJsselmuiden

Het politiebureau aan het Stationsplein in Kampen.
Foto: Peter Denekamp

Nepagenten hebben zaterdagavond in IJsselmuiden bijna een voetganger ondersteboven gereden. De wandelaar is voor de echte politie een belangrijke getuige in het onderzoek naar de oplichters.

Zaterdagavond omstreeks 23.40 uur werd de wandelaar die van de Dorpsweg naar de Baan liep bijna aangereden door een witte auto met donker dak en donkere velgen. De politie in Kampen verzoekt de voetganger om contact op te nemen.

Eerder die avond verscheen een nepagent aan de deur bij een woning aan de Groenendael. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van de naam van de echte wijkagent. De oplichters verdwenen met waardevolle bezittingen van de bewoners. Kort voor de bijna-aanrijding sloegen mogelijk dezelfde verdachten hun slag bij een woning aan de Baan.

De nepagent die aan de deur verscheen op de Baan is ongeveer 20 jaar oud. De man heeft een lichte huidskleur, donker haar en een tenger postuur. Hij spreekt accentloos Nederlands. Mensen die de man gezien hebben of denken te weten wie hij is, worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Kampen.

Daarnaast is de Kamper politie geïnteresseerd in camerabeelden die zaterdag 7 september tussen 18.50 en 19.40 uur gemaakt zijn op de Groenendael. Dat geldt ook voor camerabeelden van dezelfde avond op de Baan tussen 22.30 en 24.00 uur.

Foto 1
Het politiebureau aan het Stationsplein in Kampen. - Foto: Peter Denekamp
Het politiebureau aan het Stationsplein in Kampen.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)